Mikael Godée, sopransaxofonist och kompositör bosatt i Göteborg. Han är utbildad vid Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet och har turnerat med sin musik över hela världen, allt från Ryssland, Ungern och Israel till Sydafrika, Brasilien och USA. Han är även vinnare av en ”Grammis” och ”Jazz i Sverige”.

”Mikael Godée är en av de viktigaste ingredienserna i det vi kallar svensk jazz. Hans medverkan i grupper som Corpo och Änglaspel, där hans lyriska och varma sopransax skapat en unik musikalisk stämning, har varit enormt viktig för dagens jazzscen ”

Samarbetet mellan Mikael Godée och MalvaKvartetten tog form under 2015. Mikael har länge haft en önskan om att skriva musik för stråkkvartett och sopransaxofon och MalvaKvartetten såg potential för ett kreativt utbyte. De experimenterar med klangerna från stråkinstrumenten och sopransaxofonen som kan smälta ihop till en homogen enhet lika väl som de kan utmana varandra. Utrymme för improvisation är också en viktig ingrediens i detta musikaliska samarbete. Musiken ligger nära kammarmusikalisk konstmusik och tillsammans med Malvas lyhörda samspel och Godées lyriska melodier skapas härmed oerhörda möjligheter till en varaktig musikakt som kommer att göra avtryck.

Vi är stolta att nu presentera detta unika samarbete och ett konsertprogram med ny musik som kan fånga en bred publik.

Lyssna på oss på soundcloud genom att klicka här.

Klicka här för att se ett smakprov från ett av våra repetitioner.

Besök gärna www.migod.se för att få veta mer om hans projekt.