Foto: emelie zetterberg

Foto: emelie zetterberg

Lyssnarfabriken

MalvaKvartetten på upptäcktsfärd bland gömda ord och bubblande toner.

Visst är det jobbigt när ingen lyssnar på en? Eller när en inte vågar säga som det är. Att samlas och öva inför en konsert kan tyckas som en lätt sak. Men inte den här dagen. Hur är det att inte kunna uttrycka vad en känner med ord? Går det istället att säga det med musik? Och om en försöker göra sig hörd genom att prata jättestarkt men det inte hjälper, vad kan en göra då? Vad händer om en viskar?

När det finns för många olika viljor så lär vi oss att kompromissa och när MalvaKvartetten inte lyssnar på varandra hjälper barnen till att klappa takten så att rummet återigen svänger av musik. Barnen får fantasifullt upptäcka musikens värld och vi jobbar oss tillsammans fram till en rolig konsert.

Med sång, musik och rörelser, rytmövningar och samtal leker MalvaKvartetten med olika perspektiv på temat kommunikation. De illustrerar problematik och lösningar med hjälp av konstmusik och barnen får vara delaktiga i hela processen. Under föreställningen presenteras en bred repertoar ur den klassiska musiken med musik av bland andra Shostakovich, Mozart, Bach, Piazzolla och Nielsen.

Uppgifter om föreställningen
Ålder: 3-9 år
Tid: ca 35 min
Teknik: -
Scen: 3x5 m fri golvyta, fyra stolar
Kostnad: 10.000 kr mot faktura
Referens: Helena Rung, Kultur i Väst